Concert de Hu! Música turca, àrab i persa

Dissabte 13 d’abril a les 18.00 h
Lloc: Pati del Museu de la Mediterrània
Gratuït

La formació del grup Hu! està integrada per músics de diferents branques musicals dins del gènere mediterrani, especialment de caràcter devocional. En aquest espectacle es podrà observar I escoltar una petita part del ritual Islàmic i místic anomenat “sama”, el ritual de gir dels dervixos giradors de Turquia. El repertori estarà format per temes tradicionals turcs, àrabs i perses, sempre amb pinzellades de músiques sufís.

En l’espiritualitat islàmica, allò que és desconegut s’anomena “HU”. “Hu” representa tant un so com un nom sant de déu. És la vibració bàsica en l’univers. És el so més petit, que es produeix quan un objecte es mou. Res del que hi ha en la creació es troba en l’estat perfecte de descans (els electrons estan movent-se constantment al voltant del nucli). Es pot afirmar que no hi ha cap lloc en la creació en què el so “Hu” no sigui produït.

Per tant, el veritable sentit del silenci, que és l’absència perfecta de so, no existeix. En aquest món, quan procurem submergir-nos en el Silenci, no intentem tancar la nostra capacitat de sentir sons. Al contrari: mirem de fer créixer la nostra capacitat d’escoltar un so molt específic, el so vibrant de l’univers, que és el so de la nostra ànima interior. Aquest so és la vibració eterna de “Huuuuuu”.

Intèrprets:
Hames Bitar, ud
Radia Moraleda, veu, percussions i tampura
Aniol López, percussions
Míriam Encinas, flautes i percussions
Virginia-Joëlle López Claessens, dansa