DANSA – El cercle igualitari

Danses de la regió de Pontos a càrrec de Xristos Sidiripoulos

Horaris
Taller curt (iniciació):

Dissabte 13 d’abril de les 10.00 a les 11.30 h
Lloc: Museu de la Mediterrània
Preu: 10 €

Taller llarg (complert):

Dissabte 13 d’abril de les 10.00 a les 13.00 h i de les 15.00 a les 17.00 h
Lloc: Museu de la Mediterrània
Preu: 25 €

Descripció
Pontos és una regió situada al sud del Mar Negre, al nord de l’actual Turquia. Els seus habitants van haver d’exiliar-se i es van dispersar per diversos territoris, i és aquesta diàspora, en bona part, la que manté vives les danses com a part de la pròpia cultura.
La forma més habitual de ballar a Pontos és en cercle, sempre agafats pels braços de diverses maneres, mentre els músics toquen al mig. Hi destaca un contacte físic proper, petits passos i molta connexió amb la terra, amb una sensació de tremolor col·lectiva molt característica.
A la zona oriental, homes i dones participen de forma igualitària en la dansa, en una rotllana tancada en què no destaca cap dels dansaires. A la banda occidental el cercle és obert, però a diferència de les danses d’altres territoris veïns, el primer ballarí no hi juga cap paper protagonista.

Formador

El taller serà impartit per Xristos Sidiripoulos, nascut a Atenes. És professor de danses tradicionals a Grècia i a diversos llocs d’Europa. Va començar a ballar des de molt jove i ha estat membre de diversos grups de dansa. Actualment compagina la tasca formativa amb els estudis de direcció de teatre a la Real Escuela Superior de Arte Dramático, a Madrid.

Observacions
Podeu gaudir-ne en format curt (un tastet d’hora i mitja) o fent el taller sencer (5 hores). Per fer aquest taller no és imprescindible cap coneixement previ de dansa. Per la seva naturalesa és apte per tot tipus de persones. Organitzat pel Museu de la Mediterrània en col·laboració amb l’associació Passaltpas.

FER INSCRIPCIÓ PREUS DE LA FORMACIÓ