Aula d’instrument

  • Taller de Flabiol i tambor, a càrrec de Isabelle Garcia 
    Dissabte 14 d’abril de 10 a 12 h

Taller de flabiol sec i tamborí, per a instrumentistes interessats en ampliar coneixements i repertori d’aquest instrument. Isabelle Garcia basa el seu ensenyament en la pràctica simultània de les dues vessants estètiques del flabiol. Per ella, saber desenvolupar un joc ornamentat i “tradicional” amb el flabiol i tambor és tant important com saber tocar el repertori sardanístic, escrit i virtuós.

Formadora: Isabelle Garcia 

Isabelle Garcia treballa com a professora de flabiol i tamborí al Conservatori de Perpinyà des del 2004. Frédéric Guisset li feu descobrir l’instrument quan era petita. S’ha format en l’especialitat d’Ensenyament de Música Tradicional al Cefedem de Poitiers (França), i compta amb el títol de l’ESMUC d’Interpretació en flabiol i música tradicional.

 

  • Taller A ritme de panaderas, a càrrec de Xènia Gasull
    Dissabte 14 d’abril de 12 a 14 h

Les panaderas són unes interessants percussions ibèriques que tenen origen en les mans femenines de la zona de Castella i Lleó, en l’època en què els forns eren de llenya i les dones es reunien al voltant de la taula per amassar el pa. En aquest taller la Xènia ens descobrirà de què parlen les cançons de treball fetes per dones i ens ensenyarà a tocar-les percudint les mans sobre una taula. En funció dels interessos musicals dels participants, la tallerista proposarà jugar amb d’altres objectes quotidians per fer música.

Formadora: Xènia Gasull 

Xènia Gasull va créixer en una família molt sensible a la música, remenant un piano, una guitarra, i altres instruments que hi havia a casa, fins que es va sentir atreta pel món de la percussió, i començà a investigar diferents cultures i tradicions. Ha format part dels grups Kassamba Afropercussió i dansa i les companyies  Atot i La Banda del Surdo,  viatjant per tres continents i col·laborant amb artistes com La Fura dels Baus, Els Comediants, Fermin Muguruza,  Najib Soudani o Cris Juanico, entre d’altres. Actualment forma part de la companyia Drakonia i fa classes i tallers de percussió.

  • Taller Launeddas: un so de 3000 anys, a càrrec de Jonathan della Marianna
    Dissabte 14 d’abril de 16 a 18 h

El launeddas és un dels instruments musicals de vent-fusta més antics de la Mediterrània (900 aC) i a l’actualitat només es troba a Sardenya. Consisteix en tres tubs amb llengüeta simple que formen part del mateix cos de canya. És un instrument polifònic i es toca amb la tècnica de la respiració circular.

Formador: Jonathan della Marianna

El launeddista del grup sard Actores Alidos, Jonathan della Marianna, presentarà les característiques i el repertori d’aquest singular instrument, i iniciarà els participants en la pràctica de la respiració circular i també en la construcció de les canyes, anomenades cabitzinus en llengua sarda, responsables de la seva particular sonoritat.

 

 

PREUS DE LA FORMACIÓ

INSCRIPCIONS