Aula de Dansa

 

  • Taller de Ball pla: el seny i la rauxa, a càrrec de Laida Tanco
    Dissabte 1 d’abril de 12 a 13.45 h

El ball pla és un gènere de dansa tradicional catalana especialment habitual a la meitat nord de Catalunya. Es considera un dels balls socials per excel·lència, la seva escassa complexitat fa que pugui ser ballat per tothom. Musicalment acostuma a estar escrit en compàs ternari i a tenir dues frases musicals intercalades. Te un aire cerimoniós i elegant. Molts balls plans acaben en una corranda, que transforma la comitiva de parelles en un alegre i arrauxada serp de balladors que fan tota mena de giragonses i embolics. Laida tanco mostrarà el vocabulari corporal d’aquesta dansa tradicional, per jugar-hi i improvisar-hi.

Formadora: Laida Tanco

Formada en dansa tradicional catalana i contemporània, diplomada en magisteri d’educació física, i postgrau de psicomotricitat de la UAB, la Laida és ballarina de Factoria Mascaró, companyia fundada i coodirigida el 1998 per Joan Serra. Té experiència com a formadora de dansa a l’escola Claudefàula, l’Esbart Fontcoberta, Institut d’Esports de Bcn, al CRP de Mataró i dins l’equip de El Teler de Música.


  • Taller Danses de la nit del foc kurd, a càrrec d’Ibrahim Keivo
    Dissabte 1 d’abril de 16 a 17.45 h

El kurd és un poble molt ballador, i compta amb moltes danses alegres i plenes d’energia que no falten mai als casaments ni en el Newroz, la festa de l’any nou kurd, també anomenada “la nit del foc”. Al taller es podran aprendre dos tipus bàsics de balls kurds, un amb ritme de 4/4 i un altre en 6/8, que es ballen en cercle o en semicercle en aquesta celebració. Són danses dinàmiques i divertides que demanen força i energia. Ens hi guiarà l’Ibrahim Keivo, que a més de cantant i sonador, és un ballador tenaç i us encomanarà la seva passió per la dansa.


Formador: Ibrahim Keivo 

És un músic sirià refugiat a Alemanya, fill d’una família armènia que va sobreviure al genocidi del seu país. És reconegut com un gran defensor de la música tradicional siriana. Va aprendre cançons antigues gràcies als vells del poble que cantaven als seus fills i gràcies a les dones que cantaven tot treballant al camp. És un gran ballador i comunicador.

 

  • Taller la Dabkeh palestina, o resistir ballant, a càrrec de Sanà Hussein
    Dissabte 1 d’abril de 18 a 19.45 h

La Dabkeh és un dels màxims exponents culturals de la tradició dels països del mashreq àrab (Líban, Jordània, Palestina i Síria), però a Palestina ha assolit el grau d’excelència, esdevenint part de la mateixa identitat nacional. Visualment molt semblant al trot d’un cavall, majestuosa i elegant, la dabkeh és una dansa social en la qual un primer ballarí marca la pauta a seguir i la resta, agafats entre ells per les mans o per les espatlles, fan les mateixes passes. Una dansa de resistència d’una cultura que té la major part de la seva població desplaçada.


Formadora: Sanà Hussein Omar

Filla de la diàspora palestina a Venezuela, Sanà és periodista i màster en Relacions Internacionals. Sempre activa dins la comunitat palestina, ha format part de nombrosos grups de dabkeh, la seva dansa tradicional, com a ballarina i coreògrafa. També divulga diversos aspectes de la seva terra d’origen participant en col·loquis i conferències.

 

 

PREUS DE LA FORMACIÓ

INSCRIPCIONS