Aula d’instrument

 

  • Taller de Cordes hel·lèniques, a càrrec de Yannis Papaioannou
    Dissabte 1 d’abril de 12 a 13.45 h

Taller pràctic sobre els instruments de corda principals de Grècia. Yannis Papaioannou, multiinstrumentista, ens proposa una demostració de la teoria i de la pràctica dels instruments més representatius de la tradició musical grega a través de les cordes del llaüt, el buzuki, el baglamas, el violí i la guitarra popular. Veniu-hi amb el vostre instrument.

Formador: Yannis Papaioannou

Originari de Salònica, Grècia, Yannis Papaioannou ha esdevingut un referent en l’escena de la música mediterrània a casa nostra. Va començar a estudiar música de molt jove, especialitzant-se en l’oud, un dels instruments més comuns de les cultures musicals de la Mediterrània, que el va dur fins a Estambul i diversos països àrabs on va estudiar amb grans estres com Yurdal Tokcan, Kamel Ferjani y Haig Yazdjian. Des que està a Barcelona ha treballat en grups com “08001”, l’Orquestra Àrab de Barcelona”, i ha creat grups de música com “Asíkides”, “Trio Feta” i “ Rembetiki Compañía de Barcelona”. También és cofundador del grup “Yacine & the Oriental Groove”.

 

  • Taller Ritme per a la dansa grega, a càrrec de Stelios Togias
    Dissabte 1 d’abril de 16 a 17.45 h

El percussionista Stelios Togias treballarà ritmes de dansa grega, com el del ball anomenat zeybekiko, associat al gènere del rembetiko. En alguns casos ens trobarem amb ritmes assimètrics molt interessants, característics de la zona nord-est de la Mediterrània. El taller es pot realitzar amb qualsevol tipus de percussió de membrana.

Formador: Stelios Togias

Nascut a Atenes (Grècia), va començar els estudis de guitarra clàssica de ben jove, però poc a poc es va interessar per la percussió influït pel seu germà. Potseriorment estudià percussió grega, turca i àrab tradicional. Un cop a Barcelona, on va aterrar per estudiar un màster de so i programació musical, va afegir-se a la formació que actualment s’anomena BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra. També és membre del Trio Feta.

 

  • Taller Picant panderos, a càrrec de Guillem Ballaz
    Dissabte 1 d’abril de 18 a 19.45 h

El pandero quadrat és un instrument tradicionalment lligat a la veu i a la dona, en què les lletres de les cançons sovint són lliures i improvisades i per tant permeten adaptar-se a cada situació, amb gran plasticitat i espontaneïtat. En aquest taller, en Guillem transmetrà la tècnica i els ritmes de pandero més habituals que tenen per objectiu acompanyar la veu de qui canta.

Formador: Guillem Ballaz

Músic multi instrumentista centrat en la música d’arrel i en la Catalunya aborigen i en el preciós pont que uneix la nostra cultura amb el món. Ha realitzat una tasca de recerca en relació a el pandero quadrat, que culminà en el treball monogràfic anomenat Projecte Pandero (2013). Forma part de l’equip gestor i pedagògic de l’AulaTradi, escola de música tradicional i popular de les comarques de Girona.

PREUS DE LA FORMACIÓ

INSCRIPCIONS